Arquitectura i disseny

Jaume Sans és artista conegut per una etapa creativa molt concreta anterior a la Guerra Civil però no passa el mateix amb la resta de la seva producció artística ni tampoc en d’altres àmbits creatius en els quals va demostrar gran talent. Així, per exemple, va projectar cases (les seves pròpies residències o les que va fer amb col·laboració amb d’altres arquitectes, com Josep Pratmarsó), va crear l’interiorisme de bars (La Cavorca, El Molí de l’arbre sec…), va dissenyar logotips, mobiliari… Tenia habilitat, bon gust i olfacte per detectar formes atractives i modernes. Algunes creacions seves, com una calaixera, una taula i un llum de peu, han acabat formant part –gràcies a la iniciativa dels seus fills- del catàleg d’autors clàssics de la prestigiosa firma Santa & Cole. Però ni el disseny, ni l’arquitectura ni l’interiorisme van ser ocupacions amb les quals busqués guanyar-se la vida. En cert sentit, ho considerava una ocupació menor i regalava les idees als seus amics o familiars.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s