«Tres escultors que presenta ADLAN»

«Tres escultors que presenta ADLAN»

L’exposició «Tres escultors que presenta ADLAN», es va poder veure del 27 al 31 de març del 1935 a les Galeries d’Art Catalònia de Barcelona. Aplegava l’obra de Ramon Marinel·lo, Eudald Serra i Jaume Sans, tres artistes joves —tenien entre dinou i vint-i-tres anys— que havien coincidit a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona, on es van convertir en deixebles d’Ángel Ferrant.

L’actitud provocativa i dadaista del muntatge —amb un maniquí femení amb un cap de toro al damunt—, el collage que va fer Salvador Ortiga per al cartell, el contingut de les targetes de presentació, els títols, temàtiques i desenvolupament formal, etc., tot plegat, permet definir-la com la primera exposició de caràcter plenament surrealista a casa nostra. Les diferències formals entre les obres dels tres autors quedaven matisades pel mestratge de Ferrant, per la influència d’una exposició recent de Hans Arp i, sobretot, pel caràcter trencador i avantguardista de la proposta. Sans hi va presentar diverses obres, de les quals només queda testimoni gràfic, amb formes predominantment orgàniques. Segons la ressenya que va publicar-ne Cassanyes, «amb el seu sentit del volum, atorga a les seves produccions una absoluta llibertat de configuració».

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s