«Grup Logicofobista»

De l’ambiciós programa d’exposicions impulsat pel grup ADLAN, destaca la que va voler presentar tots els artistes de Catalunya i l’Estat espanyol propers als propòsits surrealistes. Es tracta de la mostra que sota el títol «Grup Logicofobista» va tenir lloc a les Galeries d’Art Catalònia de Barcelona del 4 al 16 maig del 1936. Inicialment volien fer un recull sistemàtic amb obres de pioners com Salvador Dalí o Joan Miró, a més de representants d’altres focus actius ubicats a Madrid i a les illes Canàries. Malgrat algunes baixes, s’hi va aplegar un ampli ventall d’autors: des del grup de Lleida (Leandre Cristòfol, A. Garcia Lamolla i Josep Viola) fins als més propers a l’estil dalinià (Joan Massanet, Esteve Francès, Àngel Planells i Artur Carbonell), a més de Maruja Mallo, Ramon Marinel·lo, Jaume Sans, Andreu Gamboa, Remedios Varo, Juan Ismael i Nadia Sokolova.

En aquesta exposició Jaume Sans va presentar Camagüey hidráulico en cuclillas (1935), una pintura de dimensions notables que es pot considerar la seva obra més coneguda i reeixida. De plena matriu surrealista, és una obra enigmàtica i onírica que barreja l’efecte equívoc de la perspectiva amb elements constructius i formes sinuoses.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s